LJUSRELÄ, SLADDAR, RESERVDELAR, SKROT- OCH VERKSTADSBESÖK

När jag skriver detta har semestern tagit en liten paus. Jag tillbaka i Småland. Och sedan i torsdags eftermiddag har jag kört ca 40 mil. Allt började bra. Pappa och jag hade jobbat sedan i tisdags med att få ordning på de få saker som återstod i folkabussen; billarm, trasig fjäder i förarstolen och så lite packning på det... Sedan åkte jag mot Tidaholm på torsdags eftermiddagen. Allt kändes bra, Sunday gick kanon. Visst vart det mörkt, ganska kallt och lite jobbigt den sista milen, men jag kände mig nöjd. Det var då det hände. Jag hade precis kommit in i Tidaholm när det inte längre gick att slå på helljus. Jag upplevde att det blev becksvart. När jag stannande för att gå ut och kolla funkade inte halvljus heller. Känslan var naturligtvis inte bra. Vad hade hänt, hade jag kommit åt något? Pratade med pappa som först misstänkte att en säkring hade gått sedan något fel i ljusrelät.

Vi bestämde dock att det var morgondagens samvete, klockan var över 23.00 och jag var genomfrusen och trött. Nästa dag kändes allt lättare. Jag tänkte att detta löser sig troligen. Även att det inte var en säkring, vilket kanske hade varit den enkla lösningen. Vi fick kontakt med en verkstad och åkte dit. En kille kollade, misstänkte att felet satt i ett relä som satt ganska långt ner (inte ljusrelät). Vi åkte till Hugos bildelar i Tidaholm. Handlade och bytte. Absolut inget hände.

folkabuss_tidahom.jpg

Vi körde mot Falköping. Besökte ytterligare en verkstad. Där fick vi ett annat besked och blev hänvisade till en skrot i närheten för att leta efter en ljusknapp. När vi kom till skroten trodde de att vi skulle lämna in folkabussen. Vilken chock! Jag parkerade henne på andra sidan vägen, långt bort från infarten. På skroten fick vi lite verktyg och blev sedan guidade till folkabussvraken. Längst ner. Ja, ni ska passera grinden där det står tillträde förbjudet sa killen i kassan. Där stod de på rad. Sorgligt nog totalslaktade, det var inte mycket som återstod, varken invändigt eller utvändigt. Vi fick tag i det vi sökte, en ljusknapp och ett relä. Men osäkerheten fanns där. Vi var tveksamma om det skulle passa eller om det ens var helt.

Utan lyse slog vi läger för natten, på Mössebergs Camping. Vi hade en enastående utsikt över staden. Men den utsikten jag såg var sladdar, sladdar och mera sladdar. Jag låg emellan stolarna på rygg, med en lampa i handen och en brandsläckare i ryggen. Och just det, en växelspak i huvudet och pappa på mobilen. Det var rätt tungt. Just i den stunden var Sunday billig. Jag gjorde ingen succé där på golvet. En kortslutning uppstod och sedan rök det från ljusknappen. Jag insåg mina begränsningar och vi stängde amatörverkstan för natten.

Vinglaset var behövligt och inlägget på Instagram troligen rätt tragiskt. Som inte detta var nog regnade det. Ja, det bokstavligen öste ner. Vi kröp ner vid 22-tiden. Jag somna 02. Hade en del funderingar på den kommande semestertrippen. Saker klarnade under natten och morgonen därpå insåg jag att det bästa var att vända hem igen. Hem till Småland och experthjälp. Andra bilister verkade ha överseende med att vi körde utan lyse. Resan tog 4 h och känslan att Sunday ville hem var alltför övertygande.

Eftermiddagen har spenderats i garaget. Felsöka, flytta kablar, felsöka, felsöka... Pappas bästa gissning nu är ljusrelät, vilket vi ska testa imorgon. Måste bara få tag i ett relä att testa med. Men det blir morgondagens bestyr. Vi har iallafall fått lite tips på vart man kan handla ett.

En sak som varit omöjlig att missa under dagen är att ingen har velat ha betalt. Ingen verkstad som hjälpt oss, inte på skroten; varken för reservdelar eller skruvande. Sedan bodde vi gratis på campingen också (tom godiset igår verkade ingå...). Kan man tanka och äta gratis också om man kommer i en folkabuss? Tror inte det, men kanske värt att prova.